Hon kom stapplande över lavar och stenar i 7 cm klack och det var inte första gången den sommaren jag dragit lite på smilbanden åt asfaltsblommorna som likt bambi tagit sina första steg utanför asfalterat område.

Med en fullständigt explosionsartad besöksbom i naturen de senaste åren så vill även de som är helt gröna ut och besöka naturen. Okunskapen gör att det säkert är många som bara gör ett besök utanför stadsgränsen när de saknar baskunskaper och erfarenheter som jag själv tar för givet.

Att klä sig så att man klarar annat väder än vindstilla och strålande sol, att kunna få fyr på en kamin eller en brasa, att inte vara vilse efter tre kilometer när man följt en markerad led. Jag har massor av underbara roliga exempel där det för det mesta gått bra men många gånger har jag också tänkt att Darwins teorier om att det är enbart de starkaste som överlever måste vara felaktig.

Förra årets Corona restriktioner gav outdoorbomen en skjuts utan dess like och tankarna att göra en grundkurs för dessa asfaltsblommor började ta form i mitt huvud.

Basic kunskaper som att läsa en karta, få igång årets julklapp stormköket, tända en kamin eller en brasa även om det är lite fuktigt ute, att klä sig rätt efter säsong och att inte slå upp tältet mitt i värsta myggeldoradot. Jag har nu en färdig basutbildning som under säkra och lättsamma former blir av under antal gånger denna säsong. Tanken med utbildningen är inte att deltagarna skall bli hardcore fjällvandrare direkt utan att de skall kunna dra nytta av kunskaperna även på låglandet och känna sig lite mer självsäker på nästa äventyr som förhoppningsvis leder vidare till många fler.

Ta med en kompis och bo bekvämt i våra nya glampingtält och skaffa lite nya erfarenheter. Info och bokningskalender hittar du här…