Fulufjället är en fjällplatå som är rena motorvägen för den erfarne vandraren. Utanför vår dörr vid Rösjöstugorna passerar Södra Kungsleden men även en av Europas längsta leder, E1 som startar i Sicilien går igenom stora delar av Europa och slutar i Narvik. Vi träffar även de som vandrar igenom hela landet från söder till norr (Smygehuk – Treriksröset).

Det är riktigt trevlig att träffa dessa långvandrare på bänkarna utanför och få höra om deras äventyr. De av vandrarna som är  kaffedrickare passar på att avnjuta en kopp kaffe. Kaffet är tydligen något som sorteras bort p.g.a vikten. Det är väl av den anledningen jag aldrig kommer att bli en riktig maratonvandrare.

Fjällplatån gör Fulfujället perfekt för nya vandrare och barnfamiljer. Det är bara en brant och sedan en platta med fantastiska vyer. Många barnfamiljer stannar hos oss på vid Rörsjöarna och gör dagturer ifrån våra stugor fram och tillbaka. Att ha en bas med bekvämligheter är skönt att ha för de som inte är riktigt redo för långa turer med tyngre packning. Korta turer till närliggande stugor samt Njupeskär och Old Tjikko är härliga vandringar.

För de nya vandrarna som vill öva innan de riktigt långa turerna är Fulfujället perfekt. Rundslingor på två till fyra dagar med boende i stuga och tält ger den erfarenhet som behövs för längre turer. Att Fulfujällets Nationalpark ligger i Mellansverige gör att man kan göra resan över en lång helg utan problem.