Vårt första år på Fulufjället blev ett år, bättre än vi kunde drömma om. Rekordmängder med snö. Skidåkare, snöskovandrare, skoteråkare och rödingfiskare höll oss sysselsatta hela vintern.

Ett par riktiga klunsar landades på vårisen av Erik från Rättvik. Våren kom sedan rasande snabbt, så snabbt att våra sista isfiskegäster fick lämna fjället i all hast då våren ville komma på samma dag.

På detta den varmaste sommaren i mannaminne. Fågelskådare fiskare och vandrare kunde i år bada i våra normalt iskalla fjällsjöar. Det var otroligt roligt att så många barnfamiljer hittat upp på Fulufjället som är ett perfekt fjäll för nybörjare och barnfamiljer, då det är i princip platt ovanpå. Hjortron och blåbären mognade rekordtidigt! Ett evighetslångt eldningsförbud fick besökarna att laga mat inomhus
men det övervägdes istället av möjligheten att ta sig ett fjälldopp.

Vi besöktes av massor av nya fjällvandrare som fick lära sig den hårda vägen att förberedelser är viktiga. Vandrare i flip flops, tält som inte tål en regnsskvätt, packade så tungt att de knappt kunde ta ett steg framåt. Skavsår i massor. Men oavsett missöden så var de alla
glada och hänförda av naturen på Fulufjället.

Hösten forstatte i samma stil som sommaren och september månad hade knökfullt av vandrare som ville se Fulufjället i höstfärger. Fotokursen som arrangerades i dessa underbara färger fick även fota i den riktigt tidiga första snön.

Vintern var sedan sen i ankomsten vilket gjorde att vi hade vandringsbart ända in i november. Isfiskepremiären fick skjutas till månadsskiftet november / december. Ingen snö gjorde att premiärfiskarna fick lov att vandra upp med all untrusning, men det var det värt. Den bästa isfiskepremiären på många år gav massor av rödingfångster på den genomskinliga isen.

Vårt första år var för oss mycket att se och lära och under 2019 dyker det upp massor av spännande nyheter så följ oss gärna på både Instagram och Facebook.

Hyr snöskor och vandra upp till oss för att sedan ta en tur till Old Tjikko på vinterfjället. Besök också Njupeskär som är istäckt och minst lika mäktig som på sommaren. Eftersom Fulufjället är en fjällplatå så är skidturer något som verkligen kan uppskattas och avnjutas. Vårens rödingfiske är något som våra många återkommande gäster redan har bokat. Välkomna till oss på Fulufjället 2019!