Det är lite mer än en vecka kvar och jag sitter och dricker mitt morgonkaffe i mitt andra hem i Dalarnas Lustgård Dala-Floda. Det står packade kartonger och fyllda väskor överallt och jag känner en oerhörd längtan att få starta en ny 10 månaders period i vad som numera känns som hemma.  

Jag kommer att ha tuffa dagar med isande vindar och frysande kallt men det är ju en del av äventyret. Var det ett strålande väder varje dag bidde det lätt en grå vardag av detta. Vem minns inte semestern med det värsta ovädret? Men efter den mörkaste delen av året känns det dock underbart med de allt längre dagarna och när solen börjar värma är fjället som allra bäst på våren.   

Längtar redan tills när bänkarna på gården tinar fram och morgonkaffet intas utomhus. Att ta en sväng ut på morgonen när solen börjat stiga och det fortfarande är en magisk dimslöja på sjön ger mig en energi påfyllning inombords. Vet inte hur många mornar jag vaknat upp samtidigt som solen går upp i horisonten och tagit min kamera och varit ut i morgondaggen och fotat.  

 Fiskenörden i mig längtar redan efter en vindstilla vårdag när isen har smält och det första försiktiga rödingvaket gör en liten cirkel på vattenytan.  

Vår, sol, fotosafari i gryningen. Bastande i solnedgången, Flugfiske en vindstilla kväll efter vakande öring. Njupeskär vid sommarsolståndet. Gammelskogen, Vyerna på fjällplatån.  

 Listan kan göras oerhört lång och jag känner en stark längtan att få sparka igång årets säsong och flytta upp på fjället och dela med mig av allt det underbara till gästerna på Fulufjället.