Igår fick jag ta fönstervägen ut på  morgonkvisten då jag hade snö uppblåst på halva ytterdörren när jag inte orkade flytta på vad som kändes som isberget som sänkte Titanic på andra sidan dörren.

I februari när jag återvänder till fjället för att starta upp säsongen är vädret milt sagt varierat. Hård blåst och vind förändrar leder och gångar varje dag. Snöskottningen känns som ett evighetsgöra men lite då och då kikar solen fram korta stunder och jag hinner glömma fastkörningarna med skotern och kyleffekten av vinden.

Det finns också fördelar med vinden och den blåsande snö och det är all konst som naturen skapar och förändrar från dag till dag. Att hämta ved eller göra dassbesöket i skitväder vägs upp av att jag vet att värmen snart återvänder till Fulufjället.

I starten av den nya säsongen är det alltid massor att göra med vedhämtning, gasol och fixa till stugorna så att de är redo när värmen och gästerna börja på att strömma in lite längre fram. Det finns ett berg av jobb som skall klaras av innan det blir tid att njuta av fjället. Första
dagarna med plusgrader kommer i år redan efter att jag befunnit mig på kalfjället i lite mer än 14 dagar och det är något jag verkligen ser fram emot.

I samma takt som arbetsbördan börjar lätta blir dagarna längre och varmare och det börjar finnas tid att njuta av att vårsolen åter börjat värma Fulufjället och lätta på klädseln.

Vilken är din favorit sysselsättning på vårfjället?